Dječji vrtić CVRČAK Virovitica u sklopu provedbe projekta 4E4K sudjelovao na aktivnosti u Pečuhu

Novosti   |   25.04.2018.
Dječji vrtić CVRČAK Virovitica u sklopu provedbe projekta 4E4K sudjelovao na aktivnosti u Pečuhu

U organizaciji Hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i učeničkog doma Miroslav Krleža u Pečuhu je dana 25. travnja 2018. godine održana radionica pod nazivom Razvoj kroz pjesmu i ples. Aktivnost je to koja se provodi u sklopu implementacije projekta „4 Elements 4 Kids from cross border co-operation and education adjusted for pre-school children“ čiji je nositelj Dječji vrtić CVRČAK Virovitica, a provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Na radionici su sudjelovale predškolske skupine dvaju partnerskih vrtića zajedno sa svojim odgojiteljima i predstavnicima.

Kulturno nasljeđe prekogranične regije

Tema ove aktivnosti bilo je upoznavanje s kulturnim nasljeđem i tradicionalnim folklornim plesovima toga kraja. Djeca su sa svojim odgojiteljima pripremila plesnu točku koju su poslije učili i uvježbavali sa svojim prijateljima i kolegama iz Hrvatske. Nakon odmora i ručka, uvježbanu plesnu točku su zajedno i otplesali nakon čega je uslijedila igra u prostorijama i vanjskom dijelu vrtića. Djeca su imala priliku ponovno zaigrati nogomet na mini igralištu koji je ranije kupljen u sklopu implementacije ovog projekta.

Kao rezultat ove aktivnosti proizaći će kratka brošura sa snimljenim video uratkom izvedene plesne točke. 

Sljedeća aktivnost na temu elementa prirode Voda planira se provesti tijekom mjeseca svibnja u gradu Virovitici u organizaciji Dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica.

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.