Dječji vrtić CVRČAK Virovitica

4E4K   |   03.10.2017.
Dječji vrtić CVRČAK Virovitica

Dječji vrtić CVRČAK Virovitica je javna ustanova čiji je osnivač Grad Virovitica. Djelatnost vrtića je predškolsko obrazovanje, predškolski odgoj i naobrazba te skrb o djeci predškolske dobi.

Prvi i najvažniji službeni dokument koji svjedoči o postojanju vrtića u Virovitici datira iz 1950. godine. Vrtić je kroz svoju povijest bio pod vlasništvom nekoliko različitih organizacija, a povezano s tim je mijenjao naziv te pravni oblik. Posljednja promjena vezana uz naziv, osnivača i pravni status bila je 1995. godine. Od tada vrtić nosi naziv Dječji vrtić CVRČAK Virovitica čiji je osnivač Grad Virovitica te djeluje kao javna ustanova.

Iz godine u godinu povećavao se broj upisivane djece i odgojnih skupina, broj zaposlenika i u konačnici, broj objekata u kojima danas vrtić djeluje.

Vrtić osim odgojno-obrazovnog rada veliku pažnju posvećuje njezi i skrbi za tjelesni razvoj djece, ali isto tako i stručnom usavršavanju svojih odgojitelja.

Moto Vrtića je: “Ne gledajmo na dijete kao da je neki dragulj, već se trudimo da ono to postane.“ (L. de Vasto)

 

Kontakti:

Pejačevićeva 1
     33000 Virovitica
     Croatia

+385 33 801 545

+385 33 729 000

info@cvrcakvt.hr

www.cvrcakvt.hr

HU-HR CBC
Slogan
Interreg
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.